Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Станете вашият Висш Аз  »  Просветление чрез служене  »  Важно е да знаете кога да помагате на хората и кога - не

Просветление чрез служене

Просветление чрез служене

Важно е да знаете кога да помагате на хората и кога - не

Необходимо е известно количество от вашата енергия, за да промените съзнанието на някой към едно по-високо ниво. Необходимо е да знаете колко много енергия да дадете, за да създадете тази промяна. Вие може да сте изпитали как сте помогнали на някой само с няколко думи и съвет. Той/тя е направил промяна и е разрешил проблема. Вие може би се чувствате добре, изпълнен с енергия чрез тази размяна.

Може би сте имали и други случаи с приятели при което вие сте излъчвали много енергия, подпомагайки им, но техните повтарящи се проблеми никога не са се разрешили. Вие може би се чувствате източен, тъй като енергията, която изпращате, не е довела до никакви продължителни промени в техните животи. Ако сте избрали погрешно време за да помогнете, или ако личността не е отворена да се развива, вие ще вложите много енергия с малък резултат.

Вие също трябва да се научите колко много енергия сте в състояние да изпратите за промяната, така че да не дадете повече, отколкото можете да дадете.

Има ли хора, на които изпращате много енергия и не се развиват, или те които вие чувствате като един товар за вас, по някакъв начин? Представете си умствено, че вие сваляте долу този товар. Обърнете тези хора към тяхното собствено Висш Аз, за да им помогне да растат. Изпратете им светлина и освободете вашата отговорност да поеме тяхната работа в живота. Някои от вас ще знаят, че вие се грижите за хората, тъй като вие ги подкрепяте при проблеми. Понякога вашият гръб ви боли, тъй като сте носили твърде много отговорности и твърде много тежести, които не са ваши.

Колкото по-високо е съзнанието ви, толкова по-голяма глоба вие плащате, задето изпращате вашата енергия там където тя не създава промяна. Вие може да се чувствате уморен или източен, и дори се разболявате. Когато създавате една промяна, вие се чувствате натоварен с енергия и вашето излъчване нараства. Когато растете, вие трябва да бъдете изключително внимателен на кого и защо отдавате вашето време и енергия, както и резултатите, които създавате или не създавате.

Ако чувствате хората като товари, това е знак, че “грижейки” се за тях, това не е за тяхно по-голямо добро. Може би вие отнемате уроците им и понижавате тяхното израстване. Те могат да станат зависими от вас, да престанат да поемат отговорност и извършват тяхната собствена работа в живота. Хора, които бързо израстват с вашата помощ, вие не чувствате като товар.

Една близка приятелка на една жена постоянно беше в смущение. Тя беше имала една серия от нещастни връзки, а също не беше могла да си намери работа, която да харесва. Месеци подред жената прекарваше часове да съветва приятелката си дори и помагаше в търсене на добра работа. И все пак нищо не изглеждаше да се променя, връзките продължаваха да бъдат в бъркотия, нямаше достатъчно добра работа за нейната приятелка. Жената започна да се чувства напълно изтощена и започна да разбира, че тя беше носила товарите на приятелката си, сякаш те бяха нейни собствени. Нейната приятелка не беше използвала нейното ръководство, за да израстне. Умствено тя свали товарите от своите рамене и изпрати на приятелката си светлина. Тя много внимателно й обясни, че повече не се ангажира в това - да се опитва да разреши проблемите на своята приятелка вместо нея и също обясни на приятелката си, че тя я обичаше точно каквато е. Скоро след това жената срещна една нова приятелка, която беше истинска радост да бъдеш с нея.

Старата приятелка просто намери друга личност, на която също можеше да се оплаква, но животът й не се подобри.

В нашите измерения да служиш на други е голяма чест и изисква много изследване, себенаблюдение и духовно постижение. Умението се демонстрира с това, колко много енергия е изразходвана за всяка една драстична промяна. Колкото по-високо е вашето съзнание, толкова повече енергия можете да промените със същата мощност на вашата собствена енергия. Когато достигнете мастерство, вие се научавате да изразходвате малко количество енергия, на точното място, на точното време и създадете една огромна промяна, която помага на много хора.

Сега имате главен критерий за вашата работа - винаги когато трябва да се направи една продължителна и значителна помощ за други хора. Това може също да бъде направено просто - вие да обичате себе си и да се отрази обратно към вас, вашата красота, мъдрост и състрадание.

Преди да започнете какъвто и да е проект или работа, запитайте себе си: „Колко голяма е възможността тук за мен, да дам продължителна помощ на тази личност или тези хора?”. Огледайте всички възможни места, където да вложите вашата енергия и после изберете това, което може да направи най-голяма промяна за хората.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3231

Препоръчани продукти

Коментари за Просветление чрез служене

    Подобни статии