Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Станете вашият Висш Аз  »  Комуникирайте като вашия Висш Аз  »  Когато се развивате думите ви придобиват сила

Комуникирайте като вашия Висш Аз

Комуникирайте като вашия Висш Аз

Когато се развивате думите ви придобиват сила

Когато вие се развивате духовно, вашите думи придобиват повече сила, за да влияят на хората.

Вие имате способността да повдигате енергиите на хората с вашето окуражаване, както и способността да потискате енергиите на хората, като ги критикувате. Ако намерите нещо в хората, което да критикувате, разберете, че това е точната област, в която вие бихте могли да им дадете правото да бъдат такива. Ако вие уловите себе си да критикувате хора, поемете тази сфера, в която вие ги критикувате и си ги представете, че те израстват и еволюират в тази сфера.

Когато вие растете духовно, хората ще ви призоват да ги ръководите в тяхното израстване. Вашата способност да дадете обратна връзка е едно важно умение. Добрата обратна връзка, дадена по един точен начин, може да направи една огромна разлика в способността на хората да растат. Добрата обратна връзка винаги дава възможност на хората. Това ги насочва в посоката на тяхната следваща стъпка и това прави по-лесно за тях да я направят.

Когато е необходимо вие да дадете обратната връзка с хората, казвате ли им истината и мислите ли вие, че като направите това, би могло да нараните техните чувства? Да дадете обратна връзка на други, започнете като бъдете умиротворени и центриран. Помислете какво вие искате да им кажете. Попитайте вашето по-Висш Аз дали, ако ги поправяте или ги съветвате, наистина ще им служите. Дали те са готови да чуят вашия съвет или това просто ще прекрати енергията между вас? Понякога е най-добре да не казвате вашите наблюдения; не всяка мисъл трябва да бъде устно изразена. Някои хора не са готови да чуят какво вие имате да кажете.

По-добре е да се кажат само тези неща, които служат на хората по някакъв начин. Всички неща могат да бъдат казани по един начин, който е упълномощаващ и нежен. Истинската любяща енергия винаги ще бъде почувствана. Когато вашето намерение е да обичате и служите на други и това, което казвате, идва от вашето сърце, вие ще помагате на хората в развитието им. Винаги има една по-висша истина, един начин да се кажат неща, които давате на други хора да се чувстват по-добре относно това какво са те. Ако е необходимо вие да коригирате поведението на хората и им дадете обратна връзка за това как те могат да го направят по-добре, научете ги да го направят по един начин, който им служи и с намерението да се почувстват добре за това което те са.

Това не означава, че техните личности винаги харесват това, което казвате. Понякога истината, която съобщавате на други, може да не бъде удобна за тях на личностно ниво. Ако вашето съобщение идва от сърцето ви и е изпратено с намерението да служи, това е един дар, който ще допринесе за израстване на други.

Преди да говорите, попитайте себе си как това, което планирате да кажете, ще допринесе за живота на хората.

Попитайте себе си: „Как това, което аз казвам на хората, допринася за тяхното израстване?” Ако всичко, което вие желаете да направите е да излеете гневните си чувства - не им говорете. Напишете едно писмо и не го изпращайте, или говорете гласно на себе си, докато сте готови да говорите по един разумен и любящ начин.

По-висше съобщение не обвинява или не прави другия човек грешен. То създава едно отваряне за тази личност да расте. Да кажете истината с любов ще служи на други, когато поемете отговорността за вашите чувства и не обвинявате никой за начина, по който вие се чувствате. Кажете това, което мислите и чувствате с такт и любезност, и вие ще спечелите повече в „дългото бягане”, отколкото ако вие говорите с гняв.

Ако вие започнете вашето съобщение с похвала и признание за другия човек, вие ще получите повече от тяхното внимание. Вие може да сте забелязали, че когато някой ви поздравява или хвали, вие се чувствате добре и слушате тази личност. Приемете хората и вие ще имате много по-внимателна публика.

Какво ще е ако хората, които вие обичате, не желаят да говорят с вас на едно по-дълбоко и значително ниво, което вие искате от тях? Започнете, като се свързвате с тях телепатично. Изпратете им едно умствено съобщение, че вие ги обичате и ги приемате точно каквито те са. Решете, че вие ще им говорите само когато вие имате да кажете нещо хубаво и подкрепящо. Вие ще забележите, че те слушат много по-внимателно и ще нарастне възможността за вас да се свържете по един по-значителен начин.

Една жена беше разочарована, че нейният съпруг не й засвидетелстваше обич. Вместо да му каже направо, че тя искаше повече знаци на обич, тя щеше да се нацупи или се държи на разстояние. Той не долови нейното послание и тя стана още по-разстроена. Тя се почувства, че щеше да бъде много добре просто да го запита за това, което тя искаше. Един ден тя реши да му каже направо как тя се чувстваше, без да го обвинява или счита за виновен.

Тя започна, като му казваше за нещата, които тя харесваше в него и тяхната връзка. Той слушаше. Тя му каза, че една случайна прегръдка означава много за нея и на нея й липсват физически изяви на обич. Той не беше разбрал това и обясни, че в неговото семейство хората изразяват привързаност свободно само когато някой беше неспособен да се справи. За него да даде израз на физически чувства беше послание към другия човек, че тя/той беше слаб. С техния разговор тя стана по-разбираща за неговото противопоставяне, за проявления, а той стана по-съзнаващ за нейната необходимост от това. След това те станаха способни да работят заедно и намерят общо приемливо решение.

Ако вие се съсредоточите върху поведението на хората, което вие не харесвате, вие може да предизвикате повече от същото държание в тях. Един начин да направите това по-лесно за хората да отговорят по по-висш начин е да похвалите онази част от тяхното поведение, което вие харесвате. Опитайте това с някой обичан от вас. По всяко време тази личност извършва нещо, което вие харесвате, поощрете него/нея за това. Отстранете поведение, което вие не харесвате.

Един мъж направи това със съпругата си и беше удивен от резултатите. Преди той да промени своето мнение, той непрестанно й напомняше да намали нещо от теглото си, което беше увеличила и често се шегуваше с нейните навици за ядене. Не след дълго той се постара да потвърждаваше всеки път, когато тя изглеждаше добре или ядеше здравословни храни. Той започна да се отнася към нея, сякаш те бяха започнали отначало, карайки я да се чувства специална и обичана. Когато той спря да я обвинява за увеличаване на теглото, тя отговори като постепенно промени своите навици за ядене и тя дори намали теглото си. Да се критикуват хората почти винаги ги отчуждава и така за тях става по-трудно да променят своето поведение. Повече от хората ще отговорят на повече поощрение, отколкото на критикуване.

Как вие ще отговорите, ако вашият партньор или съпруг идва при вас и ви казва всички неща, които той/тя харесват във вас. Възможно е вие да извършвате тези неща много по-често. Вие може би щяхте да слушате и за другите неща, които тази личност също ви казва. Когато се съсредоточите в доброто в хората, вие ги упълномощавате да извършват повече от поведението (държанието), което изразява тяхната доброта.

Ако вие искате прекрасни, ясни контакти, преди да почнете да говорите, уверете се, че е удобно време и другата личност наистина слуша. За едно истинско свързване вие трябва да установите контакт. Говорете само когато има една врзъка, иначе вие ще изпратите енергия без реална цел и вие може да се почувствате изтощен. Помислете за няколко специални точки, които искате да отбележите, за които е по-добре да се фокусирате върху няколко въпроса, вместо да обхванете твърде много.

Всички контакти стават с една картина или усещане за нещо, което вие искате да съобщите. На шега помолете няколко приятели да опишат картината, която се появява в ума им, когато вие ги помолите за мислят за една прекрасна ливада. Всяка личност ще си създаде една картина, която е уникална за него/нея и тези картини може да са много различни от вашата. Ето защо вие можете да мислите и кажете едно нещо, но другите хора могат да мислят, че вие казвате нещо друго. Представяйте вашите мисли толкова ясни, колкото е възможно и обърнете внимание на отговорите на другите хора, за да сте сигурен че той/тя разбират вашето изказване.

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 5271

Препоръчани продукти

Коментари за Комуникирайте като вашия Висш Аз

 1. .

  много хубаво е написано , но мисля че е трудно изпълнимо!

 2. 1.

  Не мисля, че е много трудно, а по-скоро е безнадеждно да се опитваш на вятъра и да търсиш някой като теб... Желания без усещане и от другата страна като че ли попадат на камък и се разбиват в стени! Много трудно бихме излезли от черупката си и бихме приели, че има и нещо друго...

 3. 2.

  Аз обичам да се усмихвам и съм създала впечатление в моите близки и познати,че съм щастлив и волеви човек !!! Така да бъде !!!

 4. 3.

  Всико написано е един полезен.урок.,как да общуваме.
  Много рядко ми се случвало,да не знам ,как да.общувам с някого. Благодаря.

 5. 4.

  Правиш го с много обич и не чакаш резултат.Като да обичаш дете без да му за раняваш да бъде себе си

 6. 5.

  Защо изключително рядко, почти никога не се упоменава източника на информацията, когато е ясно, че е взета от някъде? Просто от Благодарност.

 7. 6.

  Благодаря!

Подобни статии