Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Духовни закони за живота  »  Как да използваме Закона на Привличането

Как да използваме Закона на Привличането

Как да използваме Закона на Привличането

Законът на привличането гласи, че всяко положително или отрицателно събитие, което ни се случва, всъщност е привлечено от самите нас. Например близък приятел ви дава пари назаем, когато се нуждаете от тях. Вие всъщност привличате това, без да осъзнавате, че използвате закона на привличането. Ако например през деня имате тежки моменти в училище или на работното място, това също е свързано със закона на привличането и зависи от вас. Този закон е валиден всеки ден и всяка секунда. Той оказва въздействие върху вас, дори докато четете тази статия. Законът се състои от три основни стъпки – ПОИСКАЙ, ВЯРВАЙ, ПОЛУЧИ. Целта на настоящата статия е да разбие тези три стъпки на действия, които трябва да извършите.

1. Отпуснете съзнанието си – Почнете да медитирате всеки ден, за около 5-10 минути. Така ще увеличите силата на мозъка си и съзнанието ви ще се наслаждава на едно приятно и отпуснато състояние. Тази стъпка не е задължителна, но е препоръчителна.

2. Решете какво искате и когато го направите не се колебайте – Не забравяйте, че можете да изпращате желания на Вселената, която е създадена от мисъл и следователно отговаря на мислите. Трябва да знаете точно какво искате. Ако не сте сигурни Вселената ще ви изпрати неясни честоти и ще се получат нежелани резултати. Затова трябва да бъде нещо, за което имате силен ентусиазъм.

3. Помолете Вселената за това, което желаете – визуализирайте това което желаете и го изпратете на Вселената, и тя със сигурност ще ви отговори. Представяйте си, че нещата, които желаете са вече ваши. Колкото по-детайлна е визуализацията ви, толкова по-добри резултати ще постигнете. Ако например някой човек ви привлича силно си представяйте как се разхождате с него, държите се за ръце, галите лицето му, целувате го. Същото важи и за материалните неща. Ако например сте си харесали нова кола си представете как стоите зад волана, превключвате скоростите и се наслаждавате на пътя.

4. Водете си списък с желанията – Започнете изречението с „Аз съм толкова щастлив и благодарен, че сега....“ и довършете като кажете на Вселената какво желаете. Напишете го в сегашно време, все едно, че вече го имате. Всеки ден, докато желанието ви се сбъдне затваряйте очи и си представяйте, че се случва точно в този момент.

5. Усетете го – Усетете начина по който бихте се чувствали, когато желанието ви се сбъдне. Трябва да действате, говорите и мислите все едно се случва точно сега. Това всъщност е най-важната и мощна стъпка в използването на закона на привличането. По този начин вие не се чувствате все едно се нуждаете от това нещо, а все едно, че вече го притежавате. Вселената ще усети тези ваши мисли и в крайна сметка вашите желания ще се проявят физически.

6. Покажете благодарност – Записвайте си всички неща, които получавате от Вселената и бъдете благодарни за всичко. Вселената прави толкова много неща за нас. Показването на благодарност ще съдейства за това още повече положителни неща да бъдат привлечени към живота ви. Показването на благодарност ще даде тласък на Вселената да изпълни вашите желания по-бързо.

7. Доверете се на Вселената – Представете си едно друго измерение, което е точно като реалния свят, но всичко което си пожелаете се сбъдва на мига. Вижте себе си в това измерение. Не търсете това, което искате, точно тук хората се объркват най-много. Ако постоянно търсите това, което искате, вие все едно казвате на Вселената, че го нямате и ще го привлечете....., но няма да го имате. Бъдете търпеливи. Не се разстройвайте, когато нещата не се случват веднага. Не пресилвайте нещата, оставете Вселената да направи всичко за вас. Когато се тормозите с въпроси от рода на: „Как ще се случи всичко това?“ вие показвате липса на вяра и все едно задължавате Вселената да направи нещо. Не забравяйте, че тя има много по-големи знания и сила от човешките същества.

Съвети свързани със Закона на Привличането

 • Ако реалността не ви харесва, опитайте се да не мислите прекалено много за нея. Повечето хора обръщат внимание на моментното си състояние и по този начин привличат едни и същи неща в живота си. Съсредоточете се върху това, което искате, а не върху това, което преживявате и резултатите няма да закъснеят.
 • Ако дадено събитие ви прави много щастливи и искате да привлечете още от него в живота си се опитайте да си спомните вътрешната емоция, която сте изпитали. Това ще възпроизведе вибрационната енергия, която сте почувствали в радостния миг и ще помогне за това да го привлечете отново.
 • Фокусирайте се колкото е възможно повече върху това което искате, а не върху това, което не искате. Например ако сте ядосани или разстроени от някой от военните конфликти днес, опитайте се да мислите за мира, а не срещу войната. Мислите за мира са свързани с позитивните неща, които той носи. Мислите срещу войната ще ви насочат към разрушенията и страданията, които тя носи.
 • Добрите чувства носят добра реалност. Правете каквото трябва, за да се чувствате добре. Пуснете любимата си песен, забавлявайте се с домашния си любимец, мислете за любимия човек или неща, които ви правят щастливи. Просто затворете очи и си ги представете.
 • Най-добре е да се съсредоточите само върху едно желание в даден момент.
 • В началото може да отнеме доста време, докато се постигне някакъв положителен резултат. Това не бива да ви отчайва с течение на времето ще се усъвършенствате и нещата ще се случват по-бързо.
 • Започнете с желания, които са по-лесни за изпълнение. По-този начин ще засилите своята вяра и последващите желания ще се сбъдват по-лесно. 

Какво не трябва да правите, за да действа Закона на Привличането 

 • Когато имате някакво желание, например да имате нов велосипед не си повтаряйте постоянно, че искате колело. Вместо това си представете как го карате. Ако изпитате някакви съмнения бързо променете мислите си към нещо позитивно. 
 • Не използвайте отрицателни термини, като „Не“, „Няма“, „Вън“ и други подобни да изпълват мислите ви. Ако например имате дългове не мислете за тях. Вместо това си повтаряйте, че сте щастлив и разполагате с достатъчно пари. 
 • Ако постоянно се притеснявате за лошите неща, които ви се случват или отрицателните резултати, тогава вие използвате закона на привличането срещу себе си. Когато се притеснявате вие прилагате всички стъпки описани по-горе, но в негативен план. По този начин вие визуализирате отрицателните резултати и в резултат ще получите още от тях. Спрете да се притеснявате и се доверете на Вселената. 
 • Внимавайте какво си пожелавате, защото можете да го получите. Този закон е толкова мощен, че можете да получите това което пожелаете веднага, без никакво предупреждение. Запомнете, че този закон може да бъде използван за създаване на нещо положително или за унищожение. 
 • Не можете да използвате закона за привличането, за да контролирате други хора. Например ако искате да се видите със стар приятел не трябва да си мислите: „Искам той/тя да се появи на вратата ми“. Вместо това си представете как се разхождате по улицата и се срещате.
Рейтинг: 4.3/5 на базата на 10 оценки
прегледи 44269

Препоръчани продукти

Коментари за Как да използваме Закона на Привличането

 1. .

  Затова казвам ви: не се грижете за душата си, какво да ядете и да пиете, ни за тялото си, какво да облечете. Душата не струва ли повече от храната, и тялото от облеклото?
  26. Погледнете птиците небесни, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и вашият Отец Небесен ги храни. Не сте ли вие много по-ценни от тях?
  27. Па и кой от вас със своята грижа може да придаде на ръста си един лакът?
  28. Защо се грижите и за облекло? Взрете се в полските кринове, как растат: не се трудят, нито предат;
  29. а казвам ви, че нито Соломон във всичката си слава не се е облякъл тъй, както всеки един от тях;
  30. и ако полската трева, която днес я има, а утре се хвърля в пещ, Бог тъй облича, колко повече вас, маловерци!
  31. И тъй, не се грижете и не думайте: какво да ядем, или какво да пием, или какво да облечем?
  32. Защото всичко това търсят езичниците, и защото вашият Небесен Отец знае, че имате нужда от всичко това.
  33. Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде.
  34. И тъй, не се грижете за утре, защото утрешният ден сам ще се грижи за своето: доста е на всеки ден злобата му.

 2. 1.

  Tova e toshno taka

 3. 2.

  Имам въпрос. В началото се казва: "Ако например някой човек ви привлича силно си представяйте как се разхождате с него, държите се за ръце, галите лицето му, целувате го." - това не е ли неправилно, имайки предвид, че засягаме личната свобода и воля на съответния човек? Неговата душа може да иска да изживее съвсем различни неща. Не се ли трупа карма по този начин? Някак безотговорно ми се струва това да привличаш човек по този начин. За предметите съм съгласна, но за личните взаимоотношения не съм много убедена...:/

 4. 3.

  Да.Много уместен въпрос.Може да се изпраща само обич.Повече изглежда като магия.

 5. 4.

  Не се притеснявайте за нищо! Приемете себе си преди всичко като духовна същност, като самата същност, която не е отделена от нищо! Силата, мощта и възможностите на Интелекта, който прониква цялата Вселена ще разпознае и осъществи нашите истински духовни намерения! Истинската същност не е материална, а чиста творческа енергия, с която именно творим чудесата във физическия, видимия свят! Закона за привличането е закон на чувството и мислите, породени от него, с което привличаме всичко в живота си! Да, това е Истинската магия, с която си служим всеки миг от живота си, без да осъзнаваме каква отговорност поемаме! Ето за това става въпрос тук - да се научим да творим с добри чувства и осъзнаем, че това е достатъчно за да привлечем всичко, което пожелаем! Възможностите са безкрайни!!!

 6. 5.

  Може би все пак когато си пожелаваме нещо ,трябва и здрав разум...?Защото ако аз искам да видя например починалия си любим човек ,никой закон не би ми го върнал ,независимо колко е мощен...И не става дума за сънища и хипнози ,а за реалност....

 7. 6.

  pomolete vselenata... pochitaite vselenata 4isto ezi4estvo, Tvorecut se izmestva s tvarta, VSEVISHNIQT BOG se izmestva ot bezlika vselena

 8. 7.

  ZAKONNA NA PREVLICHENE TO NAISTINA RABOTI MN SILNO VQRVAI TE V TOVA I SHTE USPEE TE V JIVOTA SI

Подобни статии