Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Станете вашият Висш Аз  »  Правилното използване на волята  »  Приемете енергия от сърцата на други хора

Правилното използване на волята

Правилното използване на волята

Приемете енергия от сърцата на други хора

Приемете енергия от сърцата на други хора, а не от техните центрове на воля

Правилното използване на волята означава да не позволявате на силите на волята на другите да ви контролират. Има няколко начина да разберете дали други хора използват своята воля да ви манипулират. Единият начин е чрез вашето ментална и емоционална съпротива срещу тях. Друг един начин е чрез едно неприятно усещане във вашето тяло, когато мислите за тях, както и едно свиване в стомаха ви. Ако някой се опита да ви насили да направите нещо, дали тайно или не толкова тайно, вие можете да работите на енергийно ниво да промените нещата между вас.

Започнете с това, като останете спокоен и като мислите за другия човек. Когато мислите за този човек, имате ли някъде по тялото си едно неприятно усещане. Мястото с неприятното усещане може да показва откъде сте взели енергията на другия човек и „носите” модела на неговата енергия, вместо вашата собствена в това място. Изпратете светлина към това място и си представете, че изисквате вашата собствена енергия в това място. Затворете всяко място, в което вие сте получили чужда енергия и след това прибавете вашата собствена светлина в това място.

Обърнете внимание откъде други хора изпращат енергия, а също приемайте само енергии от техните сърца или от по-висши центрове. Вие може да знаете дали хората ви изпращат енергия от тяхната воля, като останете спокоен, мислейки за тях и си представите, че можете да им кажете, че те имат една енергия „корда”, идваща от техния център на воля към вас. Представете си, че отказвате тази енергия. Някои хора практически отрязват „корди” като си представят, че те „отсичат” енергията, която идва от волята на един друг човек. Усещането, че вие не приемате тази енергия е по-важно, отколкото използване на визуализация. След като сте отрязали тази корда на енергия, вижте я да се завръща обратно към тях като енергия, която те могат да използват по какъвто начин те искат.

Когато сте с някой, прилагайте изпращане на енергия чрез вашето сърце. Когато вие изпращате цялата ваша енергия във вашето сърце, вие сте еволюирали от това да работите от центъра на вашата воля, в това да живеете във вашия център на сърцето като ваше Висш Аз.

Предлагайте помощ на други само когато те молят за това

Когато станете един извор на светлина за други, вашата воля може да им помогне в тяхното израстване, но тя може да се намеси в тяхното развитие, ако вие наблягате много твърдо. Правилното използване на вашата воля означава да не използвате вашата мъдра воля над други. Това означава да използвате вашата мъдра воля, когато работите с хора и не се опитвате да промените другите, ако те не са готови.

Вие можете да съдействате на желанието за развитие на вашите деца, приятели и любими. Вашата мъдра воля извършва нещата лесно и внимателно и действа само когато избрания момент е точен. Тя (мъдрата воля) чака докато хората са готови да чуят какво вие имате да кажете. Когато един приятел идва при вас и пита „Как мога аз да науча това, което ти си научил?” и това е времето да помогнете на него/ нея. Да говорите за нещо на хората, за което те не са попитали и не се интересуват от това, може само да ги отблъсне.

Ако има едно качество, което вие искате ваши близки или приятели да имат, покажете това качество в себе си. Ако вашият живот започва да бъде по-добър, вие вдъхновявате други да открият тайната, който вие сте намерили. Намерете повече радост в живота си, смейте се повече и позволете на себе си да бъдете щастлив.

Една жена желаеше съпругът й да бъде положителен. Преди тя се беше опитвала да използва своята силна воля, за да го промени, като често му посочваше колко негативен беше той. Това обаче изглежда че го направи по-лош. Като използва своята мъдра воля, тя реши да опита да повиши своята собствена позитивност и спря да отбелязва колко негативен беше той. Умствено тя му каза, че го обича и го приема точно такъв, какъвто беше. Постепенно той остана по-положителен, дори без да осъзнае това. Когато тя насочи своята воля в сърцето си и стана по-нежна, той беше готов да расте и да се променя.

Вие ще бъдете удивени от силата на една личност, фокусирана върху неговото собствено развитие, как се променят хората с които той прекарва времето си.

Един мъж отиде да работи в едно бюро, където всички стресирани и забързани ядяха сладки и нездравословни закуски всеки ден. Отначало той започна да ги критикува, а после и той започна да яде същия вид храни. Един ден, нещастен от увеличаващата се липса на енергия и бързо увеличение на теглото му, той реши да започне да яде здравословни храни и носеше интересни, здравословни закуски със себе си всеки ден. Скоро другите започнаха да го питат какво яде. В разстояние на няколко месеца много от хората в бюрото започнаха да ядат по-здравословни закуски. Той никога не проповядваше, не критикуваше и не да се опита да ги накара да се променят. Той ги учеше чрез пример.

Няма един „истински” път на израстване. Има много пътеки и за просветление, и към Бог. Вижте какво е хубавото във всеки личен път, във всяка религия и всяка система на вярване. Уважавайте пътеките на другите хора, различни от вашата. Бъдете обхващащ всичко, бъдете любящ и гледайте извън формата на вярването на хората, към същността им. Няма нито един правилен път, има само пътят, който е точно за вас. Има нещо уникално съвършено и красиво във всяка култура, във всяка система на вярване. Вижте какво общо имате с други и приемете и обичайте тези, които са на различни пътеки.

Ако вие сте заобиколен от хора, които искате вие да промените един навик или да направите нещо различно, вие знаете как техните опити да ви накарат да се промените, прави това по-трудно да се промените. Да създадете едно желание за израстване в други, споделете вашия ентусиазъм за вашия живот. Слушайте хората, накарайте ги да говорят и намерете начин да им помогнете да обичат себе си повече. Самият вие израствате и ставате един пример. Вашите велики учители като Буда и Христос дойдоха на Земята, за да бъдат пример за това, което вие бихте могли да станете - едно миролюбиво, обичащо, състрадателно и мъдро същество.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 5492

Препоръчани продукти

Коментари за Правилното използване на волята

  1. .

    Благодаря

Подобни статии