Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Духовни закони за живота  »  Законът за полярността

Законът за полярността

Законът за полярността

Този закон гласи, че всичко което съществува притежава двa полюса, но в действителност представлява едно цяло. Всички привидни противоположности са идентични по своята същност, различна е само степента на тяхното проявление. Щастие и нещастие, любов и омраза, са в действителност двата полюса на едно и също нещо. Всяко явление на този свят има две страни. Намиращата се между тези две страни област обаче представлява едно цяло. След като стигнем до това „ПРО-ЗРЕНИЕ”, познаваме Едното между двата полюса, привидният дуализъм изчезва и ние сме отново в „ЕДИНО-ЗВУЧИЕ” с нас самите, с живота, с цялото Творение.

Осъзнаваме това съвсем лесно като насочим съзнанието си към противоположностите „студено-топло”. Да приемем, че навън е 20 градуса. Сигурно няма да усетите това нито като студено нито като топло, а като приятно. Обитател на Централна Африка ще го възприеме като студено, ескимосът като топло. И все пак то не е нито едното нито другото.

Тъй като противоположностите според същинската си природа образуват едно цяло, можем по всяко време да ги превърнем в тяхната собствена противоположност. Така омразата може да бъде превърната в любов. Нужно е да променя само гледната си точка и всички неща ще се променят. Мога да превърна страха в смелост и тъмнината в светлина. Като променя вибрацията на моето съзнание, променям и „гледната си точка”. Чрез прилагането на духовни техники мога да помогна на човек да превърне слабите си страни в силни. Това става като той повиши вибрацията на своето съзнание, тъй като положителният полюс винаги има по-висока вибрация. Чрез повишаването на вибрацията на нашето съзнание променяме не само себе си, но и целия си живот, тъй като тогава, според закона за резонанса привличаме други събития, хора и житейски обстоятелства.

Като повишаваме вибрацията на нашето съзнание, променяме също и хората, които срещаме. Тъй като според закона за резонанса даваме тласък на нови области вътре в тях, които по този начин биват активирани. Така пробуждаме в тях сили и способности, за чието съществуване те досега не са подозирали и „пробуждаме” в истинския смисъл на тази дума доброто в човека. Така самите ние се превръщаме в „лекарство” за другия – и в благословия за света.

Който чрез своите вибрации се извиси духовно до по-високо ниво на съзнанието, естествено причинява по този начин съответната ответна реакция на по-низшето ниво на съзнание. Ако той все пак остане на по-високото ниво, тази ответна реакция не може да стигне до него.. При това ние се „раз-виваме” целеустремено от „Аз-полюса” по посока на „Аз-съм-полюса”, отправили сме се към нашето истинско битие. По пътя към ПРО-ЗРЕНИЕТО осъзнаваме, че не светът е полярен, а само нашето съзнание. Като променям моето съзнание, променям моя свят. Чрез съзнателно и целенасочено повишаване на вибрацията на вашето съзнание ставате господар на Вашите вибрации както и на вашето здраве, на вашите житейски обстоятелства и по този начин на вашата съдба. Влезли сте във владение на вашето духовно наследство.

Рейтинг: 3.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 7834

Препоръчани продукти

Коментари за Законът за полярността

 1. .

  За вас доброто и зло, любовта и омразата, светлината и мрака, са едно. Да спася някого и да го заколя за вас все тая , те са "едно". Много сте извратени поне не заблуждавайте умовете на хората поне.

 2. 1.

  ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА СЪЗНАНИЕТО (то е добро и зло, любовта и омразата, светлината и мрака)? ТО Е ЕДНО НЕЩО, НО Е НА СТЕПЕНИ... Май не си разбрал статията, г-не/г-жо (което е разбираемо; просто – все още не ти е дошло времето да я разбереш). На тази страница пише, че доброто и злото, любовта и омразата, светлината и мрака НЕ са едно/т.е. НЕ са еднакви, а тъкмо напротив – те са РАЗЛИЧНИ СТЕПЕНИ – т.е. те са ВИСША и НИЗША СТЕПЕНИ на едно и също НЕЩО, наречено СЪЗНАНИЕ. Стига да разбираш за какво иде реч. СЪЗНАНИЕТО го има всеки човек и то еволюира; то е НЕЩО ДУХОВНО, което еволюира от НИЗША ЖИВОТИНСКА СТЕПЕН, до ВИСША БОЖЕСТВЕНА СТЕПЕН. Така "да спася някого", или "да го заколя" – решава ОНОВА ЕДНО НЕЩО; т.е. решава твоето СЪЗНАНИЕ, в зависимост от това, на каква СТЕПЕН на РАЗВИТИЕ – ЖИВОТИНСКА, или БОЖЕСТВЕНА, се намира то, в ОНЯ текущ МОМЕНТ, когато взема решение: дали е в НИЗШАТА си СТЕПЕН, когато "коли", или е еволюирало вече до ВИСШАТА си СТЕПЕН, в която "спасява" ближния си.

 3. 2.

  prilicha mi na dualistichnite religii kato zoroastur dao i maniheite

 4. 3.

  Amin

 5. 4.

  Благодаря на коментар 2. Не е лесно да се схване.

 6. 5.

  според ню ейдж няма грях и осъждане затова всички мерзости са позволени, няма да се стремиш да пазиш Божии заповеди кеф ти на душата

Подобни статии

Законът за хармонията

Законът за хармонията

Този важен закон уравновесява различните по своята същност въздействия и по този начин осигурява пос...
Законът за енергията

Законът за енергията

Не съществува нищо друго освен енергия. Всичко, което съществува e енергия. От съществено значение е...
Законът за вибрацията

Законът за вибрацията

Този закон гласи: Всичко се движи, нищо не се намира в покой, всичко вибрира. Енергията и материята ...
Законът за резонанса

Законът за резонанса

Сходното привлича сходно и се подсилва от сходно. Противоположностите се отблъскват. По-силното опре...
Законът за реалността

Законът за реалността

Ако се захванем с това да променяме света според собствените си мечти, чуваме да ни казват: „Не бъди...