Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Духовни закони за живота  »  Законът за мисленето  »  Стъпки към положителния живот

Законът за мисленето

Законът за мисленето

Стъпки към положителния живот

1. Положително мислене

Да осъзнаеш, че всичко е добро, тъй като всичко иска само да ти служи и помага. Бдително и упорито да вървиш през живота. Да правиш с увереност и чувство за хумор, спокойно, това, което трябва да се прави. С благодарност да прозреш действителността зад привидното и защитен да живееш в изобилието на битието.

2. Положителна нагласа

Открито и спокойно да приемеш хората такива, каквито са. Да отстояваш изпълнен с доверие и увереност собствените си чувства и да се чувстваш достоен да живееш в изобилието. Само да наблюдаваш живота, да не даваш оценки и изпълнен с любов да оставиш да се случи правилното.

3. Положително искане

Да искаш да се учиш и да разбираш. Да прощаваш и сам да искаш да вършиш правилното. Да искаш, каквото трябва! Да чуваш, какво иска животът, да се откажеш от собствената воля и да искаш да изпълняваш волята Му!

4. Положително говорене

Да се научиш да се изразяваш правилно и да сложиш край на инфлацията на думите. Да не даваш съвети, за които не те молят и да се научиш да мълчиш. Да бъдеш честен на думи и дела и да правиш словесни подаръци, да даряваш на хората чрез думите. Да даваш кураж, да вдъхваш утеха и да използваш думите само за помощ, благодарност и благослов.

5. Положителни постъпки

Да действаш обмислено, деликатно и снизходително. Да бъдеш любвеобилен, конструктивен и полезен. Да останеш благонадежден, тактичен и последователен, независимо от очакванията на другите. Да останеш отговорен и самоуверен, във всичко, което правиш. Да се научиш да даваш и вземаш и воден от своето „вътрешно чувство” да направиш правилното в правилния момент. Също така съзнателно и умерено да ядеш каквото трябва. С радост и освободеност да уважаваш свободата на другия.

6. Положително съзнание

Чрез прозрението за истината и действителността да си хармоничен, безкористен и спокоен. Редовно да се оттегляш в тишината на медитацията и молитвата. Цялото ти битие да e насочено към Абсолюта. Да живееш запазвайки присъствие на духа и целесъобразно.

7. Положителен живот

Да съблюдаваш духовните закони, безгрижно и спокойно да минеш през живота с помощта на прозрението, че всичко е равно-стойностно. Да поддържаш хармонични връзки и да се радваш и на най-малките неща. Да живееш с удоволствие, но и всеки момент да си готов да си тръгнеш от живота. Докато обаче си жив да живееш разумно, здравословно и да бъдеш за пример. С благодарност и съзнателно да запълниш всеки миг. Цялото ти битие да е насочено към Абсолюта и да познаваш и уважаваш Бога във всичко и във всеки.

Чрез отварянето и насочването на съзнанието си всеки определя нивото, на което живее. Всеки сам определя своята стойност и се радва на толкова уважение, колкото той оказва на самия себе си.

Умният се учи от грешките си, мъдрият се учи от грешките на другите, а глупакът не прави нито едно от двете.

Жесток жребий е да си неудачник. Ако искаме да използваме оптимално почти безграничните възможности на нашата способност да мислим би трябвало да проведем най-напред „лечение на мислите” – един вид „ментална диета”. Просто за период от четири седмици по възможност мислете само положително, говорете само положително, чувствайте и постъпвайте само положително. Търсете положителна компания и обкръжение, развийте и утвърдете положителни навици, изпълнете се с положителни чувства, четете и гледайте положителни неща.

При това се опитайте да” преживеете вътрешно по друг начин” всеки страх или стрес. Това важи и за чувство за вина, грижи, съмнения, ярост, самосъжаление и възбуди от всякакъв вид. Също така се стремете веднага да осъзнаете всяка мисъл за болест, бедност и дори за случайност и да я премахнете.

Всяка сутрин и вечер провеждайте редовно „хигиена на психиката” и през деня намерете време за една минута, прекарана в тишина. Следователно осъзнавате: Кой съм аз в действителност? И постъпвате от позицията на това изострено съзнание. Опитайте се дисциплинирано да се подложите в продължение на четири седмици на това „лечение”. По- късно поради своите положителни резултати то ще се превърне във ваш навик.

Научете се да мислите мисли, чиито последици с удоволствие бихте искали да изживеете, тъй като невидимото не остава без последствия!

Рейтинг: 3.3/5 на базата на 3 оценки
прегледи 17302

Препоръчани продукти

Коментари за Законът за мисленето

 1. .

  Никога по-вече лоши мисли!

 2. 1.

  точно така!

 3. 2.

  Напълно съм съгласна с това трябва да се потрудим и да го следваме!

 4. 3.

  Mnogo vyarno,neka napravim vsichki zaedno cveta po-dobar!

 5. 4.

  Благодаря ви, че ви има....Радвам се, че ви намерих!

 6. 5.

  Всичко,което прочетох е много хубаво и правилно,човек трябва да се научи да мисли правилно и само положителна посока!

 7. 6.

  Pravilno, no trudno postijimo

 8. 7.

  Нека са съсредоточим върху това което имаме а не върху това което нямаме

 9. 8.

  Как да възприема положително случая "Пеевски"?
  Или че съоръжение, което в Германия е направено за 1 милиард евро, В България ще се прави за ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ЕВРО (OPAL-Южен поток)?
  Да подмина фактите и да оставя едни наглеци да правят каквито си искат далавери ли?
  ;)

 10. 9.

  Мислите ми са винаги положителни и каквото си мисля и мечтая това ми се

 11. 10.

  Кой е създал цветята с положителното си мислене ?

 12. 11.

  Аз мисля че всичко напълно вярно. Аз се ядосвах защото ме е яд другите и защото нищо не става според представитеми

 13. 12.

  az

 14. 13.

  При постоянен дразнител е трудно.Ядът ми постоянно се пидклажда

 15. 14.

  ДРАЗНИТЕЛЯ НЕ ВИНАГИ Е ТОЗИ А МОЖЕ ДА Е ДРУГ КОЙТО ТИ НЕ ГО УСЕЩАШ И МИСЛИШ ЧЕ ТВОЙ ДОБРОДЕТЕЛ

 16. 15.

  Kak da premahna mislite za bolesti I smart che vsichki shte umrem tova me sasipva nqmam palnocenen jivot chakaiki nai loshoto da stane

 17. 16.

  Я да дойде некоя курва и да ти прасне два шамара , да видим дали ще се ядосваш или не..

Подобни статии