Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Духовно развитие  »  Духовни закони за живота  »  Законът за енергията

Законът за енергията

Законът за енергията

Не съществува нищо друго освен енергия. Всичко, което съществува e енергия. От съществено значение е понятието „енергия" да не се разглежда само в тесния физичен смисъл, ние хората също представляваме енергийни полета – информационни единици. Хората, нещата, обстоятелствата, ситуациите, мислите, чувствата, всичко това са форми на проявление на различните трептения на енергията.

Всичко произхожда от Едната енергия, първичната, изначалната енергия. В началото тази енергия представлява чист потенциал. Когато този потенциал се задвижва, за да даде тласък на всичко, той започва да трепти и тези различни трептения приемат безкрайно разнообразни форми.

От една определена честота на трептене насетне тази енергия се проявява като материя. Полярностите са само двете крайни стойности на трептенето на енергията. Специфична форма на трептенето е ритъмът. Енергията като първо проявление на действителността и реалността представлява това, което поражда задвижената енергия.

Дори и науката е на едно мнение по въпроса: всичко е енергия . Енергията не се губи, тя може само да приема различни форми. Това е познато като „закон за запазване на енергията".

Ето какво гласи законът за запазването на енергията: „Всичко е енергия, не съществува нищо друго освен енергия. Енергията има неограничен потенциал. Всичко съществуващо представлява форми на проявление на Едната енергия и всяка форма може да бъде трансформирана в някаква друга."

Разбирането на закона за енергията е от значение за всеки акт на Творението.

 • Научаваме се да трансформираме формите на проявление на енергията
 • Научаваме се да предизвикваме форми на проявление на енергии като сътворяваме неща и събития от мисли (една от формите на енергията).
 • Учим се да сътворяваме от безграничния (енергиен) потенциал на Творението, за да му дадем възможност да се разгърне.

Следователно, ако съм енергия, значи съм вечен. И съществува само една енергия – така всичко представлява едно. Аз съм най-висшето и най-низшето – аз съм всичко. Така мога да проникна в енергията на просветлението или в енергията на бъдещето и в действителност най-накрая съм свободен – свободен да избирам каквото си пожелая.

2. Усещането за енергията

За да можем да трансформираме енергии, първата крачка е да можем да възприемем сами себе си като енергия, да осъзнаем всичко „извън нас" като енергия и след това да се научим да трансформираме съзнате...

3. Да влезем в резонанс с намеренията

Съзнателно мога да вляза в резонанс или пък не с всяко нещо, което искам да постигна. Моето намерение и моята вяра са достатъчни, за да накарам това да се случи. Ако външно имам определено намерение, ...

4. Енергийното поле около нас

Всичко, което ви заобикаля, притежава енергийно поле. Ще установите, че след разговор с някои хора винаги сте уморени. При други напротив се чувствате заредени с енергия. Има енергийни полета, които в...

5. Да разгърнем собствения си потенциал

Какъв е в действителност божественият замисъл за мен? Какъв е моят личен енергиен потенциал, който напира да се разгърне? Що за живот е в съ-звучие с него и какъв не е? Какво означава това енергийно ...

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 32428

Препоръчани продукти

Коментари за Законът за енергията

 1. .

  БОГ Е ВЕЧНАТА ЕНЕРГИЯ СЪТВОРИЛА ВСЕЛЕНАТА

 2. 1.

  Bog e suzdatel na vselenata koqto e jiva energiq a ne murtva materiq.

 3. 2.

  Rumen

 4. 3.

  Ru.en
  Формулата на Айнщайн говори, че материя и енергия по принцип са едно и също - затова между тях стои знака за равенство (E=m.c2). Но в първичната еманация в Сътворението има две неща - енергия и същност. Така че не всичко е енергия.

 5. 4.

  якога тези покрай мен пиеха енергията ми ,но намерих свой начин с четене.Сега нещата се обърнаха.Истина и само истина е това ,но за онези ,които успеят сами да я открият.Всеки е индивидуален.Трудно е.

 6. 5.

  Много общи приказки.

 7. 6.

  Abe molq te Anonimen stiga s tozi Bog toi ne sushtestvyva

 8. 7.

  Ateist ако Бог не съществува, то тогава ти не си душевно създание .

 9. 8.

  Няма племе без религия.

 10. 9.

  http://books.ekipirane.com/50-нобелови-лауреати/увод/

Подобни статии