PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Духовни закони за живота

5 неща, които щастливите хора правят всяка сутрин, преди да станат от леглото

Сутрин, когато се събудят, повечето хора изскачат от леглата, за да се захванат с ежедневните си задачи. Почакайте! Обърнете внимание на съзнанието си, като се фокусирате от момента в който отворите очи. Има 5 много лесни за изпълнение практики, които може да изпълнявате всяка сутрин, преди да станете от леглото. Те са много ефективни и ще ви заредят с много положителна енергия. Бързо ще си кажете, защо не съм се сетил за това досега. Скоро след като започнете тези практики ще откриете, че повишавате съзнанието си и започвате да постигате успехи в начинанията си. Първата стъпка към постигането на дадена цел е да имате намерение да постигнете целта.

Ето петте стъпки, които ще ви помогнат да постигнете именно това:

1. Изразявайте благодарност – всеки нов ден трябва да сте благодарни за това, че сте живи. Всичките ни земни преживявания са неща, за които трябва да бъдем благодарни. Замислете се върху факта, че съществува нещо, което е различно от нищото и в това нещо вие преживявате една невероятна реалност. Винаги съществува нещо за което да сме благодарни, просто трябва да погледнем около нас и вътре в нас. Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, защото това ще ви доведе до разочарование и страдания. Живота във вашите очи може никога да не е идеален, но по всяко време може да спрете и да се замислите за нещата, които цените в живота си. Ако изпитвате трудности да намерите нещо за което да сте благодарни се върнете към основните неща. Кажете си: „Благодарен съм на глътката въздух, която ми дава живот". Кажете го или го почуствайте. Няма значение как изразявате благодарност, стига намеренията ви да са съзнателни.

2. Определете целите си за деня – погледнете на мислите си сякаш те са магически заклинания, които се проектират в реалния свят, благодарение на съзнанието ви. Мислите оформят реалността, която ние лично преживяваме. Ако си мислим целенасочено за нещо свързано със съзнанието или някаква житейска ситуация, ние го караме да се случи. Ако искаме да бъдем щастливи вършим неща, които са ни носили щастие преди или неща, които чувстваме, че ще ни направят щастливи. Ако искаме да се измъкнем от физическа или емоционално вредна среда, правим планове как да се преместим някъде другаде. Без тази първоначална енергия за придвижване на нещата в нова посока, ситуацията няма да се промени, както ни се иска. Повечето от нас стават рано за работа по едно и също време. Това обикновено води до мисли свързани със самото ставане, обличане и подготовка за тръгване. Преди да направим всичко това, трябва да си кажем на глас или да запишем на лист какво възнамеряваме да свършим през деня и какви цели си поставяме. Това може да бъде нещо конкретно, като например да отидем до магазина или нещо по-обширно, като например да се опитаме да не казваме болезнени неща на хората, с които се срещаме през деня.

3. Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания – дишането е това, което ни държи живи. Ако спрем да дишаме, сърцата ни също ще спрат и живота спира. В дишането има скрита много голяма сила, която може да ни отведе в трансцедентални състояния на съзнанието, които да ни позволят да овладеем вътрешните си сили. Твърде често ние използваме повърхностно дишане, което поддържа живота ни, но няма силата да го направи по-добър и осъзнат. Вдишвайте и издишайте дълбоко и бавно, докато се чувствате комфортно. Трябва да почувствате как стреса и напрежението се топят като сняг в топъл ден. Ако искате да подобрите дишането си е добре да си вземете етерично масло от евкалипт и да го държите близо до леглото. По този начин ще започнете деня си освежени.

4. Усмихвайте се дори без причина – усмивката е едно от най-добрите неща, които можем да направим рано сутрин. Няма как да се чувстваме ядосани, когато се усмихваме. Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Това ни зарежда с много положителна енергия за начало на новия ден. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишават имунитета, което е още една причина да се усмихвате, след като се събудите. Затова не се колебайте дори и без причина се усмихвайте и ще почувствате облекчение.

5. Поискайте си прошка за грешките, които сте допуснали предния ден – едва ли има човек, който ще каже, че води перфектен живот, във всяко едно отношение. Всички ние правим грешки – действия или реакции за които по-късно съжаляваме, защото знаем, че е било по-добре да не ги правим. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на прошката ние се освобождаваме от причините за нашето страдание. Признанието за допуснатите грешки не може да промени миналото, но може да създаде едно ново и по-добро настояще. Всичко се променя, това е единствената съществуваща константа. Ние се променяме постоянно, независимо дали го осъзнаваме, и не сме същия човек, който сме били вчера, преди година или преди 10 години. Не трябва да задържаме неща, които са срещу нас самите, защото това ще ни донесе само повече страдания. Всички сме страдали достатъчно по една или друга причина. Няма смисъл да добавяме допълнително страдание в живота. Вгледайте се навътре, намерете сенките си, осъзнайте тяхната преходна природа и ги премахнете от живота си.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 49 оценки

Отзиви

Благодаря ще опитам
blagodarya
Haresva mi shte opitam mislia che shte ima efekt blagodaria! Ñ
Албена
Статията ми хареса ,ще опитам
Олег
Първо си бъркам в носа! :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...