PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Станете вашият Висш Аз

7 начина да опознаете по-добре Висшия Аз

Всеки един от нас е свързан с Божественото. Висшият Аз, който се намира вътре в нас е далеч отвъд разбиранията на нашите съзнателни умове. Това е вътрешната сила до която са достигнали всички велики гении и духовни учители. Това е мястото, където магиите и чудесата настъпват в живота. Представяме ви 7 основни стъпки, които ще ви помогнат да се свържете с Висшия Аз.

1. Увеличете своята Вяра и Очаквания – преобразете вижданията си за света

Първата стъпка е да ПОВЯРВАТЕ в съществуването на Висшия Аз и да установите контакт с него. След това трябва да ОЧАКВАТЕ всеки ден да подобрявате тази връзка, докато се съсредоточавате върху вътрешното си израстване. Без Вяра и Очаквания е много трудно да постигнете нещо в живота, дори и на физическо ниво. За вътрешното израстване тези две неща са от съществено значение. Затова трябва да си поставите за ЦЕЛ да осъществите контакт с Висшия Аз. Решително преследвайте тази цел всеки ден и накрая неминуемо ще постигнете успех.

Ние сме научени да обръщаме внимание само на материалната част от света и поради това не отделяме достатъчно внимание на духовния свят. За да установите тесни връзки с духовните светове трябва съзнателно и подсъзнателно да преследвате тази цел. При всяка основна дейност или цел трябва да установите правилата на играта и начина по който се играе тя. Същото нещо е и при опитите да се свържете с Висшия Аз. Поради това търсим информация и учители, които да разширят разбиранията ни за Вселената и да си я представим като едно царство на Съзнанието и Ума.

2. Уединение и медитация

Редовно трябва да отделяте време за себе си като се изолирате на места, където сте напълно сами. Просто седнете на тихо и спокойно място, без никакви очаквания и без да правите нищо. В началото можете да се почувствате малко неудобно и странно, но трябва да продължите. Отделете необходимото време и намерете тихо място, за да можете да чуете вътрешния си глас. Той ще ви отговори по време на уединението или по време на някое събитие през деня. Например може да се случи някакво конкретно събитие, някой да ви каже точно нещата, които искате да чуете или да получите внезапно прозрение. Всички велики гении са намирали време да се уединят и да намерят тихо място за себе си. Вие трябва да сторите същото.

Посредством медитацията вие ще дисциплинирате ума си и ще затворите устата на вътрешния ви глас, който постоянно ви разсейва. Можете да създадете една чиста среда за Висшия Аз. Една чудесна техника за медитация е да овладеете дишането си, докато например се концентрирате върху пламъка на свещ. Или да визуализирате топка от светлина, която изпълва цялото ви тяло с изцелителна енергия. Има голямо разнообразие от медиативни практики, които можете да изучите и използвате.

3. Водете си дневник

Всеки ден записвайте своите чувства, емоции, мечти и идеи в дневник. Това ще ви помогне да постигнете по-тесен контакт с вътрешните си интуитивни дълбини. Можете да задавате въпроси към Висшия Аз и по-късно да записвате отговорите или прозренията, които получавате. Ако правите това редовно с вяра и очаквания ще получите отговорите, които търсите.

4. Водете вътрешен диалог

Редовно водете вътрешен диалог с Висшия Аз. Кажете на Висшия Аз „Знам, че си там и искам да се запозная с теб и да ти обърна внимание. Моля те започни да ми говориш и направлявай живота ми.” Не се притеснявайте, ако в началото не получавате никакъв отговор и водите едностранен диалог. Все пак вие сте били откъснати от Висшия Аз в продължение на десетилетия. Отнема време да възстановите тази връзка. Бъдете настоятелни във воденето на този диалог сякаш си говорите с приятел. Задавайте въпроси и споделяйте надеждите си. След това се ослушвайте за отговорите и те рано или късно ще дойдат.

5. Изучавайте житейските уроци

Гледайте на живота като на едно училище за мистерии. Повярвайте, че целият ви живот – събитията, ситуациите и хората, които срещате са предварително подредени с цел да ви научат точно това, което трябва да знаете в определения момент. Погледнете на живота като на един заговор, създаден за ваше добро. Винаги когато ви сполети нещо добро или лошо се запитайте какъв урок можете да си изведете от цялата ситуация. Дори неприятните ситуации или хора са умишлено вкарани в живота ви, за да послужат като предизвикателства по пътя на израстването. Когато започнете да гледате на живота като на един театър в който вие играете главната роля, Висшия Аз ще става все по-очевиден за вас. Не забравяйте да записвате всички прозрения в дневника си.

6. Обърнете внимание на сънищата си

Очаквайте Висшия Аз да ви проговори, посредством сънищата. Преди да си легнете правете малко разтягания и сгъвания, за да може тялото ви да се отпусне напълно. Задайте въпрос към Висшия Аз и очаквайте неговия отговор. Когато се събудите се опитайте да си припомните всичко което сте сънували и го запишете в дневника си. Ако по принцип сутрин не помните нищо от съня ще е необходимо малко повече време и постоянство. Ако сте достатъчно търпеливи с течение на времето ще започнете да си припомняте за сънищата и да получавате отговори от Висшия Аз.

7. Бъдете загрижени

Съсредоточете се върху живота си сега в настоящето. Единственият реален момент е СЕГА, миналото е изтекло безвъзвратно, а бъдещето все още не е настъпило. Изчистете ума си от тревоги, илюзии и екстраполации. Изчистете психическата бъркотия от ума си, за да създадете място за Висшия Аз.

Търпението е ключово за постигане на напредък!

Не забравяйте, че най-вероятно през целия си живот сте били откъснати от първоизточника. Ето защо е необходимо време, за да се научите как да възстановите този контакт. Всичко което си струва изисква време и практика. Бъдете бдителни и практикувайте описаните по-горе 7 стъпки всеки ден, за да получите отговорите, които търсите. Знайте, че Висшия Аз иска да се свърже с вас. Дори говоренето за него като за нещо отделно е много противоречиво. Висшият Аз си ти. Това е твоята истинска същност.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 14 оценки

Отзиви

Христо
Спазвайте правилни морални норми в живота си. Правилно хранене, правилни мисли и чувства. Връзката с визшата част идва от само себе си, поне при мен си мисля че така се получи. За мен тази връзка представляваше необяснима интуиция как да постъпвам, и нелогични избори се оказваха правилни. Пробвал съм да не следвам интуицията си и по най-невероятен начин си докарвах проблеми :). Ако много желаете да общувате с визшата си част, но вибрациите ви са ниски може се получи общуване с не толкова добри същности от асталния свят, такива предупреждения съм чел. Аз лично дори не се бях замислял че има такова нещо като визша част когато тази моя интуиция се появи. В последствие прочетох литература.
Вие посетете Съновник, там вече ще се шокирате.
Нели
Браво на Объркан, напълно е прав.
Объркан
Харесвам много вашия сайт и информацията в него. Само не мога да разбера, защо блог с ориентация към духовно развитие, рекламира толкова много сайтове за ментета (визирам рекламите най-долу на страницте ви). Там са всички продукти, от които хората в нета са писнали и се знаят, че са ментета като кремове (дето всъщност са гривни) за мъже, енергоспестяващи дждаджи, Годжи бери, дето никой не е отслабнал от него (освен портофейла на наивинците, де) и прочие. Разбирам, че един сайт трябва да е доходоносен, но на тази цена ли?
Анонимен
Бог е динствената реалност. Всичко останало е илюзия.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...