Назад до Станете вашият Висш Аз

Какво трябва да направите преди да започнете да медитирате

Едно от най-важните неща при медитацията е подготовката преди нея. Трябва да бъдете спокойни и в среда в която сте духовно защитени, защото когато медитирате вие сте духовно уязвими на етерични атаки.
Първото нещо което трябва да направите е да се отпуснете, като дишате дълбоко през носа. Задръжте леко дъха в областта на слънчевия сплит и стомаха и след това бавно издишайте през устата. Докато правите това можете да започнете и упражнения за релаксация. Придвижете брадичката си надолу към гърдите и бавно повдигайте главата нагоре. Върнете главата обратно в изправено положение и бавно я движете от едната страна на другата. След това отново наведете брадичката към гърдите и започнете да я въртите по посока на часовниковата стрелка един оборот и обратно. Повторете тази процедура няколко пъти, докато дишате дълбоко.
Вече сте почти готови да започнете да медитирате. Време е да затворите очи и да помолите своите духовни водачи и ангели пазители да ви защитават, докато медитирате. Те с радост ще откликнат на молбата ви по всяко време, защото се чувстват повече от щастливи да ви помогнат.
Представете си красива бяла светлина излъчвана от центъра на тялото ви и бавно разширяваща се навън, за да ви покрие от главата до петите. Опитайте се да усетите как тази светлина навлиза във всичките ви крайници. Това е вашата божествена искра, която ще ви помогне да се защитите.
Можете да разширите тази светлина толкова далеч, колкото желаете. Нека първо тя покрие вас, пoсле стаята ви, къщата, града, държавата, планетата, галактиката и накрая цялата Вселена. Следващото нещо което можете да направите е да си представите как прегръщате Земята и изпращате пълна и безусловна любов към нея.
Вече сте готови да започнете да медитирате. Ако сте начинаещи можете да пробвате различни техники, като например медитация с отворени очи, Випасана и др. Дори можете да развиете свой собствен стил и техника, така че да се чувствате възможно най-комфортно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
за съжаление много от практикуващите т.н.учители у нас са си страхотни вампири и исмукват много енергия от хорицата и от там се получават тези психични блокировки
Анонимен
Трябва да вярваме в Бог преди всичко. Останалто ще дойде от само себе си.
Анонимен
GLYPOSTI....
Коментарът на анонимен от 19.10 е напълно точен - някои, който се впускат в медитации без напътствия станават мн. агресивни. Много. ПОЗНАВАМ ТАКИВА ХОРА.
Анонимен
TRIABVA DA SE U4I S POMO6TA NA OPITEN 4OVEK-MEDITATOR! TOVA E OPASNO DA ZAPO4VA6 SAM AKO NE SI DOSTATA4NO KOMPETENTEN PO TOZI VAPROS....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...