PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Законът за мисленето

Законът за мисленето

  1. Законът за мисленето
  2. Какво представлява Положителното мислене
  3. Да се отучим да се ядосваме
  4. Стъпки към положителния живот
  5. Психохигиената

Стъпки към положителния живот

1. Положително мислене

Да осъзнаеш, че всичко е добро, тъй като всичко иска само да ти служи и помага. Бдително и упорито да вървиш през живота. Да правиш с увереност и чувство за хумор, спокойно, това, което трябва да се прави. С благодарност да прозреш действителността зад привидното и защитен да живееш в изобилието на битието.

2. Положителна нагласа

Открито и спокойно да приемеш хората такива, каквито са. Да отстояваш изпълнен с доверие и увереност собствените си чувства и да се чувстваш достоен да живееш в изобилието. Само да наблюдаваш живота, да не даваш оценки и изпълнен с любов да оставиш да се случи правилното.

3. Положително искане

Да искаш да се учиш и да разбираш. Да прощаваш и сам да искаш да вършиш правилното. Да искаш, каквото трябва! Да чуваш, какво иска животът, да се откажеш от собствената воля и да искаш да изпълняваш волята Му!

4. Положително говорене

Да се научиш да се изразяваш правилно и да сложиш край на инфлацията на думите. Да не даваш съвети, за които не те молят и да се научиш да мълчиш. Да бъдеш честен на думи и дела и да правиш словесни подаръци, да даряваш на хората чрез думите. Да даваш кураж, да вдъхваш утеха и да използваш думите само за помощ, благодарност и благослов.

5. Положителни постъпки

Да действаш обмислено, деликатно и снизходително. Да бъдеш любвеобилен, конструктивен и полезен. Да останеш благонадежден, тактичен и последователен, независимо от очакванията на другите. Да останеш отговорен и самоуверен, във всичко, което правиш. Да се научиш да даваш и вземаш и воден от своето „вътрешно чувство” да направиш правилното в правилния момент. Също така съзнателно и умерено да ядеш каквото трябва. С радост и освободеност да уважаваш свободата на другия.

6. Положително съзнание

Чрез прозрението за истината и действителността да си хармоничен, безкористен и спокоен. Редовно да се оттегляш в тишината на медитацията и молитвата. Цялото ти битие да e насочено към Абсолюта. Да живееш запазвайки присъствие на духа и целесъобразно.

7. Положителен живот

Да съблюдаваш духовните закони, безгрижно и спокойно да минеш през живота с помощта на прозрението, че всичко е равно-стойностно. Да поддържаш хармонични връзки и да се радваш и на най-малките неща. Да живееш с удоволствие, но и всеки момент да си готов да си тръгнеш от живота. Докато обаче си жив да живееш разумно, здравословно и да бъдеш за пример. С благодарност и съзнателно да запълниш всеки миг. Цялото ти битие да е насочено към Абсолюта и да познаваш и уважаваш Бога във всичко и във всеки.

Чрез отварянето и насочването на съзнанието си всеки определя нивото, на което живее. Всеки сам определя своята стойност и се радва на толкова уважение, колкото той оказва на самия себе си.

Умният се учи от грешките си, мъдрият се учи от грешките на другите, а глупакът не прави нито едно от двете.

Жесток жребий е да си неудачник. Ако искаме да използваме оптимално почти безграничните възможности на нашата способност да мислим би трябвало да проведем най-напред „лечение на мислите” – един вид „ментална диета”. Просто за период от четири седмици по възможност мислете само положително, говорете само положително, чувствайте и постъпвайте само положително. Търсете положителна компания и обкръжение, развийте и утвърдете положителни навици, изпълнете се с положителни чувства, четете и гледайте положителни неща.

При това се опитайте да” преживеете вътрешно по друг начин” всеки страх или стрес. Това важи и за чувство за вина, грижи, съмнения, ярост, самосъжаление и възбуди от всякакъв вид. Също така се стремете веднага да осъзнаете всяка мисъл за болест, бедност и дори за случайност и да я премахнете.

Всяка сутрин и вечер провеждайте редовно „хигиена на психиката” и през деня намерете време за една минута, прекарана в тишина. Следователно осъзнавате: Кой съм аз в действителност? И постъпвате от позицията на това изострено съзнание. Опитайте се дисциплинирано да се подложите в продължение на четири седмици на това „лечение”. По- късно поради своите положителни резултати то ще се превърне във ваш навик.

Научете се да мислите мисли, чиито последици с удоволствие бихте искали да изживеете, тъй като невидимото не остава без последствия!

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Прост
Я да дойде некоя курва и да ти прасне два шамара , да видим дали ще се ядосваш или не..
Gosho
Kak da premahna mislite za bolesti I smart che vsichki shte umrem tova me sasipva nqmam palnocenen jivot chakaiki nai loshoto da stane
ДРАЗНИТЕЛЯ НЕ ВИНАГИ Е ТОЗИ А МОЖЕ ДА Е ДРУГ КОЙТО ТИ НЕ ГО УСЕЩАШ И МИСЛИШ ЧЕ ТВОЙ ДОБРОДЕТЕЛ
Ваня
При постоянен дразнител е трудно.Ядът ми постоянно се пидклажда
az
Виж още отзиви
Коментирай
loading...