PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Законът за любовта

Законът за любовта

  1. Законът за любовта
  2. Идеалният партньор
  3. Изкуството да бъдеш сам
  4. Пътя към истинската любов

Пътя към истинската любов

Първата крачка по пътя към истинската любов се състои в това, да се обърна безусловно към другия и от това отдаване да изживея толкова удовлетворение и щастие, че да не се питам повече, какво ще получа. Ако получа нещо, то това е само допълнителен дар.

Ако искам да бъда щастлив в любовта, трябва да сложа край на две неща: на страха, че няма да съм обичан достатъчно; на желанието да притежавам другия. Тъй като който се страхува и иска да притежава, в крайна сметка ще загуби всичко.

За да бъде моята любов трайна, тя има нужда от три предпоставки:

  • възхищение
  • обща задача, която да въодушевява и двамата
  • разбирателство

Ако искам обаче да срещна истинската любов, трябва първо да позная Бога в човека и при това във всички хора.

Тъй като истинската любов е безгранична. Не мога да обичам едного, а другиго да лишавам от любовта си.

Истинската любов следователно не е моето отношение с един човек насреща. Любовта съществува и без ответна страна. Любовта е просто нещо, което прониква в мен и ме изпълва. Едва от това дълбоко вътрешно проникване и съзирането на божественото във всичко възниква „всеобхватната любов", която вече не изключва нищо и никого. Тази истинска любов е проникването в божественото единоначалие, при което Едното се съдържа във всичко. Не трябва да се уча да обичам, а трябва само да допусна любовта, която е моя същност да тече свободно. Трябва само да отстраня блокадите и препятствията, за да може любовта да се случи в мен и да се прояви като живот.

Ако наистина живея, любовта се случва чрез мен.

Любовта е нашето същинско битие. Затова въобще не трябва и не можем да се научим на любов, трябва само да я допуснем. Стигам до любовта, като съм повече самия себе си, като отново се "връщам при себе си" като изпаднал в безсъзнание човек, който отново идва в съзнание. Това става като престана непрекъснато да искам да бъда различен от това, което съм. Като престана да искам да осъществя въображаем идеал, а осъзная, че божественият замисъл за мен е да бъда какъвто съм и че само така мога да запълня мястото си, мога по най-добрия начин да реша задачата си. Не трябва да се променям, а задачата ми е само да бъда самия себе си. Част от това е да осъзная, че вътрешните картини, които определят моя живот, не са мое дело. Едва след като съм се разделил с представите на другите, мога да започна да живея в действителност моя живот. Едва тогава мога да приема и потвърдя моята битност. Едва тогава мога да се обичам действително и по този начин съм способен да обичам и някого другиго. Тогава не трябва да изключвам никого повече. Тогава съм се превърнал в обичащ човек.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Chris Foy
СТРАХОТНА НОВИНА: ИМЕТО МИ Е КРИС ФОЙ, ТОЛКОВА СЧАСТЛИВАМ, ЧЕ МОЯТА СЪПРУГА МИ СЕ ВРЪЩА ТЯ СЕГА ОБИЧА И САМА МЕ УВАЖАВА. НИЩО Я ПИТАМ, ЧЕ ТОЙ ПРАВИ. ВСИЧКО БЛАГОДАРЯ НА Д-Р ОГУНДЕЛЕ, ГОЛЯМИЯТ МАГАЗИН ТОЗИ ЧОВЕК Е НАЙ-ДОБРИЯТ И ПРАВИЛЕН НАПРЕД МАЛОГОЛИВ КАСТЪР, КОЙТО ВИ КАЗВА ИСТИНАТА И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ РЕЗУЛТАТ ПОД 24 ЧАСА, МОЩЕН Е Д-Р ОГУНДЕЛЕ Е МНОГО ДОСТОЯНЕН ЧОВЕК, КАЗВАХ му, ВИНАГИ ЩЕ СПОДЕЛЯ МОЯТЕ СВИДЕТЕЛСТВА, ЗАЩО ТОВА СПОДЕЛЯМ ТУК. АКО ВАС СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ ВАШАТА ЛЮБОВ, ИЛИ ИМАТЕ ЛИЧНИ ЖИВОТНИ ПРОБЛЕМИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДР. OGUNDELE НА ЧАТ ЧАЙНО ИЛИ VIBER: +27638836445. Имейл: OGUNDELETEMPLEOFSOLUTION(AT)GMAIL.COM
niki
love
Tochno taka Mari
мари
Съвременната църква няма нищо общо с християнството изобщо. Това, че ходиш на черква, палиш свещи по празниците и знаеш една-две молитви не те прави нито вярващ, нито "близък" с Бог. Той е вътре във всеки един от нас, всеки носи частица от него, от вселенския разум и любов. Самото съществуване на душата дава това начало у всеки. Но... всеки трябва сам да намери пътя си за да преоткрие в себе си тази частица. Дали бил християнски този сайт? Що за глупави са тези въпроси? Нима преди да има християнство не е имало Бог? Или бог е само с името Христос? Та той е навсякъде и във всичко!!! Какво значение има как ще го наречете? Първо всеки трябва да повярва в себе си като част от Него, да знае, че е дошъл на този свят само благодарение на Него, защото не можеше да се родиш без да ти е дадено от неговото зрънце вяра и любов в мига, в който поемеш първия си дъх... Тогава, ти приемаш всъщност да си неговото земно превъплащение на земята, в този живот. И това да си точно тук, точно с тези родители, точно в тази държава, точно сега .... е началото на твоето изпитание... чрез любовта ти дадена от Него... да намериш себе си. Отново...
NE VQRVAITE NA APOKRIFI
http://vbox7.com/play:8de58a6d
Виж още отзиви
Коментирай
loading...