PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Станете вашият Висш Аз

Духовното пробуждане може да доведе до загубата на някои от старите приятели

Забелязали ли сте промяна в отношенията си с другите хора напоследък? Понякога е трудно или неудобно да говорите с приятели по духовни теми и се чувствате сам с убежденията си. Напоследък губите контакт с дългогодишни приятели. Трябва да знаете, че не сте сами!

Много хора се страхуват да изразяват това което мислят и чувстват, защото остават неразбрани или дори осмивани от своите познати и приятели.  Всичко това се дължи преди всичко на Груповото мислене в чийто капан се намират повечето хора по Земята. Веднъж след като се освободите от егото вече няма да се чувствате некомфортно и да се притеснявате от това.
Груповото мислене е психологически феномен, който представлява системи от убеждения в рамките на една група от хора и е пълна противоположност на индивидуалното, творческо и независимо мислене. Дори в рамките на група хора, които са духовно пробудени ще откриете групово мислене.
Ако се вгледате в написаната човешка история, ще откриете, че това е просто нечия интерпретация на някакво забележително събитие или еволюционен процес, подкрепена от очевидци, научни данни, вяра или видео материали. Действителната истина може да бъде скрита или изкривена по много начини, но най-вече заради повече контрол и власт. Например потърсете отговор на въпроса от къде произлизат хората и ще се удивите колко много разновидности на истината има по тази тема в различните култури по Земята. 

Можете ли да говорите с приятелите си за Вселената? Знаят ли те какво е чакра или звезден портал? Можете ли да говорите с тях за възнесение и духовно просветление?

Когато например се обсъжда митът за сътворението на света, много хора остават затворени в кутията на своята система от вярвания и се придържат към църковната история, че човечеството се е зародило около 4000 г. пр. н.е. Когато се покажат доказателства за истинската история на нашия произход неминуемо възникват разногласия с тези хора. За тях просто е трудно да признаят, че са били заблуждавани толкова дълго време или са бъркали в своите предположения.
Съвременната образователна система цели точно това, да накара децата да мислят ограничено и да не поставят под въпрос това на което ги учат. Много хора се страхуват да изкажат своето алтернативно мнение и по-този начин сляпо се придържат към това което диктува общественото мнение, а не разчитат на собствената си преценка и проницателност. Много хора прекарват целия си живот преструвайки се на това, което очаква обществото от тях, без дори да го осъзнават!
От гледна точка на егото нашите мисли се изграждат основно от това, което сме научили от семейството, приятели, образователна система и религиозни вярвания. Но дали това са нашите истински съкровени мисли?
Нашите предишни животи и историята на душата остават пасивни в клетъчната ДНК и могат да бъдат разкрити от подсъзнателния ум, благодарение на хипнотерапия. Във вашата ДНК се крие отговора на въпроса какво желаете да постигнете по време на това прераждане, както и трудностите с които трябва да се справите и хората, които ще срещнете по пътя си. Това включва и хората, които идват и си отиват от живота ни.
Понякога ние се стремим да бъдем човека, който очакваме другите да виждат в нас. В психологията това се нарича да се самозасенчите и да приемете образа, който искате другите да виждат, вместо действителната ви същност. Някои хора никога не разбират кои са в действителност, защото винаги са живели живота си спрямо това как искат да ги възприемат другите.
Хората, които са започнали своето духовно пътуване може да се сблъскат с подобни проблеми, които първоначално създават когнитивен дисонанс. Когнитивен дисонанс е състояние при което имате неприятно усещане, причинено от поддържането на две противоречиви идеи едновременно. Това е преходен период през който са минали много хора и по време на който се променят вярванията. Въпреки това все още се чувствате несигурни да споделяте вашите нови идеи и вярвания с приятели и семейството, защото се страхувате да не бъдете отхвърлени.
С напредването на духовното пътуване хората постепенно стават по-уверени в собствените си вярвания и започват по-малко да се интересуват от това, което семействата и приятелите си мислят за тях. Това е момента в който егото се отделя от истинската същност и страха бива погълнат от любов.  От този момент нататък хората нямат притеснения да си говорят с всеки за духовни и метафизични теми.
С течение на времето духовността става преобладаващото звено на ума и е много вероятно хора, които първоначално са се отчуждили да се върнат да искат помощ за приспособяване към новата парадигма.

„Тези, които танцуваха бяха смятани за луди от онези, които не можеха да чуят музиката”
Фридрих Ницше

Запомнете Вие не сте сами! Тези които наистина ви обичат винаги ще са до вас, без значение какво се случва.Онези, които вече не са част от живота ни са изиграли своята роля в това да ни помогнат кои сме в действителност.
Реалността е следната, трябва да сложите край на някои стари взаимоотношения с хора, които до един момент са ви били много близки, за да създадете нови взаимоотношения с единомислещи хора. Трябва да простите на себе си и на своите приятели, ако се чувствате зле заради това. Всички хора се появяват в живота ви поради някаква конкретна причина, без значение дали са за определен период от време или за цял живот.
Хората идват и си отиват от живота ни поради някаква причина. Те са до нас за да ни помогнат в затруднено положение, да ни дадат указания и подкрепа, да ни помогнат физически, емоционално или духовно. Те изглеждат като божи дар и наистина са такива.
Някои хора идват в живота ни за кратко, за да споделят, да израстват и да се учат. Те ви носят едно чувство на мир и спокойствие или ви карат да се смеете. Могат да ви научат на нещо, което никога не сте правили. Те обикновено ви носят голямо количество радост, която е реална, но за съжаление е за кратък период от време.
Хората, които са с вас за цял живот ви учат на уроци през целия живот. Това са неща, които трябва да се надграждат, за да имат солидна емоционална основа. Вие трябва да приемете тези уроци, да обичате човека до вас и да приложите наученото във всички взаимоотношения и области от живота ви. Както се казва любовта е сляпа, но приятелството е ясновидство.

Рейтинг:
4.8/5 на базата на 18 оценки

Отзиви

С малко хора може да се комуникира на духовни теми.Повечето са затънали в битова зависимост.За повечето хора е важен материалния проспиритет.Това е времето на отсяване на житото от сламата.В космически план е духовното осъзнаване и израстване.Духовните учители знаят как.
Иванка Цветкова
За мен статията си е добра. Единствено не съм съгласна с това, което наричат групово мислене. Няма никакво групово мислене. Има факта, че някой мисли, а след това неговите мисли се насаждат в главите на хората с години, десетилетия, дори повече. Ние не си даваме сметка, че огромна част от онова, в което вярваме, ни е насадено отвън. Дори не се опитвама да мислим по такива есенциални въпроси. Приемаме за вярно. Е какво колективно мислене тогава? Овчо мислене, с извенение пред добродушните животинки.
Сев
Секта или не,добър или лош превод.Това се случва с някой хора,а за тези хора е хубаво да разберат ,че това е процес и не са сами.
Анонимен
Spored men tuk se proqvqva dvupolusniqt model na Vselenata, a ot druga strana neinite qdro i purvoiztochnik, a imenno Bog. Ako vqrvame v silata na materiqta, togava vuzpriemame sveta nqkak si po-leko, no v takuv sluchai propuskame da se razvivame na nivo podsuznanie i obratnoto, ako duhovnostta poveche ni izkushava, svetut koito dnes ni obkryjava ni obqvqwa za bezumci, Cyrkvata za eres, a nie samite sebe si se chuvstvame oburkani. A sega nakude?
Анонимен
Vazhno e da tursim Istinata, za da q tkrieme :) Blagodarq za krasivata statiq i podkrepqm napulno mngoplastovata informaciq, koqto sudurzha <3 Hristos, Byda, Gandy govorqt za edno i sushto neshto, Obichai s cqloto si surce i ostavi vsichko koeto obichash da leti volno. Tova e nespiren proces otvutre na vun..ami zashto , kogato ste shtastlivi svetut e tui krasiv i shtedur, i zashto kogato vi e strah ili ste tuzhni, sqkash celiqt svqt e sreshty vas, dor v net-a... (obichai boga i budi pulen sus liybov vissha da Blagodarish ii da Blagoslavqsh, ne tursi Liybovta ot vun), spored razbiraneto, koeto sushtestvyva v men, blagodarenie na bezbroinite sebeosuznavaniq otnovo i otnovo, s Kolosalnoto AHAa, tova e bezgranichnata svoboda za koqto govorqt i preporuchvat, Liybovta, a s neq rastem, a vuv vutreshnite konflikti vzimame resheniq, no gi proektirame vurhy tezi sreshty nas, dobri i loshi, s novite resheniq Liybovta ni izrastva ili potuva. Prosto budete chestni s sebe si, ogledaloto ne luzhe ;) s Liybovta Lekyvame Dyshata si, lekyvame vsichko, dori sus sulzi ot radost, ot Liybov . Ot dryga strana ima hora, koito osuznato ili ne, se vkopchvat v drygi hora, bqgaiki ot sobstvena si otgovorns za tova, koeto sa ili prosto polzvat drygite za traplin. Tyk otnovo, s proshka i obich, trqbva da se osvobodim i da produlzhim. Horata , koito me obichat , vinagi me podkrepqt , ostanalite iziskvat. Svoboden sum da obicham vsivhko i da buda dostoen pred sebe si, Svoboden sum da ycha burzo, ot sbe si i ot vseki, Svoboden sum da buda shtastliv za yspeha na drygite, Svoboden sum da produlzha na pred <3
Виж още отзиви
Коментирай
loading...