Назад до Същност на духовното развитие

Как витамините, билките, хранителните добавки и лекарствата влияят на духовния напредък?

При някои хора висококачествените хранителни добавки и лекарствата не помагат на организма толкова, колкото помагат на останалите хора и причиняват повече странични ефекти, отколкото ползи. Тези хора имат различна генетика и по-високите лични честоти, които карат тялото да функционира по различен начин в сравнение с останалите. В резултат на това подхода на тези хора към лекарствата и хранителните добавки трябва също да бъде различен и да съчетава елементи от Източната, Западната и Интегративната медицина.
Ясно е, че всеки човек е уникален и изисква персонализиран подход, спрямо конкретната ситуация, цели, ресурси и силни страни. Въпреки това е установено, че хората достигнали до по-високите вибрации притежават някои необичайни прилики, дължащи се на вродени наклонности, свързани с по-високите вибрации. Това се изразява по-силно, когато тези хора се „събудят” съзнателно и започнат да използват даровете с които са надарени.
Например системите, които са с по-високи вибрации са „програмирани” да се борят с всичко, което им се дава, дори полезните съставки. Те са силно чувствителни и лесно се претоварват, но също така са и много гъвкави и бързо развиват поносимост или резидентност. Освен това хората с по-високи вибрации често не се вписват в приетите за „нормални граници” на хормоналните нива, телесна температура, кръвна картина и периоди за възстановяване.
Ако и вие сте сред хората достигнали до по-високите вибрации трябва да сте наясно, че трябва да предприемете определени стъпки, за да наблюдавате реакциите и сигналите на организма си. Това ще ви направи много по-уверени, че начина по който се грижите за здравето си подкрепя, а не осуетява вашия духовен напредък.
Предлагаме ви няколко съвета, които могат да бъдат полезни, ако в момента взимате някакви лекарства или хранителни добавки и изпитвате нежелани физически симптоми:

1. Когато приема нова съставка физическото тяло с по-висока вибрация се нуждае от период на аклиматизация. Затова трябва да се взима по-малка доза от добавката или лекарството през първите от 2 до 7 дена (продължителността зависи от вида на добавката или лекарството и от състоянието на тялото). Препоръчва се да се започне с половината от предписаната дневна доза, за да може организма постепенно да се приспособи и реално да извлича полза от добавката или лекарството, а не да го „изхвърли” от тялото си.
2. В повечето случи едновременното приемане на повече от 6-7 добавки на ден по скоро ще навреди, отколкото да помогне на хората достигнали до по-високите вибрации. След като се аклиматизира към добавката тялото все още трябва да филтрира и отдели всеки хранителен елемент, използвайки своите енергии. Ако приемате прекалено много витамини, минерали, билки и медикаменти е много вероятно тялото да се претовари и ефекта от тях да бъде обратен на търсения.
3. Приема на добавки с повече от 5-6 съставки (или мултивитамини с повече от 30-35 съставки), обикновено повече вреди на организма. Обикновено тези смеси не са в правилното съотношение за хората с по-високи вибрации и това води до изцеждане на енергийните сили, вместо тяхното възобновяване.
4. Синтетичните и прекалено обработените добавки и лекарства не се усвояват добре от организма. Хората с по-високи вибрации усвояват от 3 до 20% от тях и това ги превръща в тежест за организма вместо полза. Токсичните оцветители, консерванти и добавки са само някои от елементите на синтетичните продукти, които нападат тялото ни. Съставките направени от хранителни източници са много по-лесни за усвояване от организма.
5. По-малкото е по-добре, когато става въпрос за пробиотици. За хората с по-високи вибрации повечето пробиотични храни по-често причиняват, отколкото да предотвратяват подуване, храносмилателни проблеми, депресия и отслабен имунитет. Така например почти всички хора с по-високи вибрации са чувствителни и дори алергични към мляко и соеви продукти.
6. Минерали, аминокиселини и пречистващите глинени добавки трябва да бъдат взимани поне 2 часа преди и след приема на други добавки или лекарства. Те няма да позволят на останалите хранителни вещества да бъдат усвоени ефективно, ако се приемат едновременно.
7. Магнезият е от много важно значение за здравето на костите. Може да се каже, че дори е по-важен от калция, като същевременно не носи потенциални опасности, като калция. Млечната промишленост умело крие някои факти, които науката е доказала. Това е факта, че всъщност калция може да направи костите по-крехки и да влоши здравето на сърдечносъдовата система. Калцият заздравява външната част на костите, докато магнезия изгражда по-гъвкавата сърцевина на костта. Магнезият може дори да се превърне в калций в организма, ако е необходимо.
8. Бутилирания сок е добре да се пие само когато нямате никакъв наличен прясно изцеден сок. Бутилираните сокове са пастьоризирани и това води до загубата на около 90% от хранителната им стойност. Това означава, че ефекта за тялото ни идва най-вече от захарта и калориите. Казано с други думи да пием такъв сок е равносилно на това да ядем сладолед или торта, но без да получаваме същата наслада.
9. Ленените семена са полезни и могат да задоволят вашите специфични нужди, но само в правилната форма (цели семена или стрити). Ленените семена са източник на омега мастни киселини, които помагат на очите, сърцето, мозъка, храносмилателната система и др. Целите семена са страхотен източник на фибри и напускат тялото без да са отдали повечето от анти-естрогенните си ефекти. Ако нивата ви на естроген са високи вие ще се нуждаете от стритите ленени семена, които балансират хормоните и премахват естрогена.
10. Магарешкия бодил е популярно средство, което помага на черния дроб, но може да донесе повече вреда, отколкото ползи, на хората страдащи от сезонни алергии, особено към амброзията.
11. Продуктите предназначени за кожата могат да доведат до нежелани физически ефекти, ако се дублират с добавки, които вече се приемат през устата. Освен това те могат да съдържат токсични съставки или елементи към които сте алергични. Кожата на хората с по-високи вибрации е много чувствителна и абсорбира всичко като гъба. Концентрацията на твърде много съставки на едно място може да доведе до странични симптоми и нежелани резултати.
12. Преди да изберете необходимите дози и продукти трябва да сте наясно дали симптомите, които проявявате са в резултат на предозирането или липсата на дадени съставки. Физическите, емоционални и енергични симптоми на токсичност често са идентични със симптомите за недостиг. С други думи реакциите на тялото при наличието на прекалено много минерали, билки, медикаменти и хранителни вещества са идентични с реакциите при липсата на тези вещества. Затова е много важно предварително да определите дали вашите симптоми са в резултат на предозиране или липса на определени вещества.
13. Добре е с течение на времето да замествате определени добавки и лекарства и дори временно да спирате приема им. Това се дължи на променящите се нужди на организма с течение на времето. Вашето тяло също както околната среда е динамично и постоянно се променя. При това положение продукти, които сте използвали в продължение на седмици, месеци или години може да нямат вече същия положителен ефект. При такива положения е добре да намерите някакъв заместите, да смените марката или временно да преустановите приема, докато не усетите отново ритъма на тялото си.
14. Докосването с ръка може да определи начина на въздействие на добавката или лекарството върху тялото. Може да ви звучи невероятно, но приблизително 30% от хората достигнали до по-високите вибрации са развили способност докосвайки дадена добавка и лекарство да определят начина по който ще реагира тялото им.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Димитър
Моето скромно мнение относно статията е, че верните неща в нея са едва около 5%. Т.е. ако се придържа човек към написаното доста ще си навреди. Няма такова нещо като "по високи лични честоти". Просто човешкото тяло трябва да има една честота (като различните органи имат различни честоти) и в зависимост конкретния човек колко близо е до тази честота е по-здрав или по-болен. И разбира се съвсем друг е въпросът, че от над 70 фирми с хранителни добавки в България поне 50 разпространяват такива с ниска честота и съответно понижават честотата на тялото... но това е друга тема...
Анонимен
Problema ne se krie vun a vutre v dushata nomvine moje da go osuznaete
Виж още отзиви
Коментирай
loading...